Нова заедничка средба и работилница за градење капацитети на малите семејни винарии од вардарскиот регион.

Чест и задволство е да се споделат искуства и да се стапи кон реализација на потенцијалите за развој на винскиот туризам во земјата. Овој пат работилницата се одржа во прекрасната винарија Jostela Winery во Гевгелија, а тематски се фокусираше на воведување на интернет маркетинг, презентација на вино и спарување на вино и храна, со голем интерес кај присутните.

Активноста се спроведува со поддршка на 🇨🇭Increasing Market Employability – IME, со цел поголема вклученост на семејните винарии за развој на локалните понуди за вински туризам