Wineberry

News and media

Peyrassol La Croix – луксузно винско уживање достапно за сите

Peyrassol La Croix, розовиот еликсир, бисерот на Шатото Пејрасол, сместен во срцето на Прованса Франција, е приказна за страст, традиција и префинет вкус. Дел од богатото винско наследство кое датира од 13 век, Peyrassol La Croix е кулминација на прецизно одгледување лозови насади, каде античките винови лози се мешаат...

Read more

Конверенција на водечките македонски даватели на услуги за активен туризам

Водечките македонски даватели на услуги за активен туризам Diving Center Amfora, SUP Club Ohrid, Su Hotel, Еко Градина Балаклија, тур операторите Touring Macedonia, Компас и компанијата Wine Berry ги претставија своите понуди пред 140 тур оператури и хотелиери од соседна Србија со цел зголемување на туристичката размена помеѓу ...

Read more

Презентација на саемот за туризам во Ниш

Презентација на саемот за туризам во Ниш, кој се одржa на 30-ти март, а каде учеството се реализираше во соработка со Агенција за промоција и поддршка на туризмот.👉Wine Berry во соработка со 🇨🇭 Increasing Market Employability – IME @ime_programme продолжува со активности за поддршка на малите семејни винарии во делот на...

Read more

Средба и работилница за градење капацитети на малите семејни винарии од вардарскиот регион.

Нова заедничка средба и работилница за градење капацитети на малите семејни винарии од вардарскиот регион. Чест и задволство е да се споделат искуства и да се стапи кон реализација на потенцијалите за развој на винскиот туризам во земјата. Овој пат работилницата се одржа во прекрасната винарија Jostela Winery во Гевгелија,...

Read more

Како малите семејни винарии соодветно да се вклучат во локалните понуди за вински туризам?

@WineBerry во соработка со Швајцарската Програма Increasing Market Employability – IME спроведува активности за поддршка на малите семејни винарии во делот на винскиот туризам. По извршеното мапирање на капацитетите на дел од семејните винарии од вардарскиот регион, утре на 24.01.2023 во Family Winery Maksimilijan ќе се одржи првата работилница со претставници...

Read more