Водечките македонски даватели на услуги за активен туризам Diving Center Amfora, SUP Club Ohrid, Su Hotel, Еко Градина Балаклија, тур операторите Touring Macedonia, Компас и компанијата Wine Berry ги претставија своите понуди пред 140 тур оператури и хотелиери од соседна Србија со цел зголемување на туристичката размена помеѓу 🇷🇸 и 🇲🇰, раст на бројот на ноќевања и развој на понудата на дестинациите во државата.

🔍Во рамки на конференцијата, преку директни бизнис средби, претставниците на туристичкиот сектор на 🇷🇸 и 🇲🇰, имаа можност да ја продлабочат соработката и да истражат нови потенцијални можности за дополнителна размена во полето на туризмот.

👉Исто така, со цел подобро запознавање со туристичката понуда дел од српските тур оператори ги посетија и малите семејни винарии на еднодневно информативно патување, реализирано во соработка со 🇨🇭Increasing Market Employability – IME и Wine Berry.

📌Настанот беше организран од националната Turistička organizacija Srbije и Агенција за промоција и поддршка на туризмот.